Zamieszczone przez jamesbondzio
Problem z kolumną , leci płyn.
Zwiń
X
-
Problem z kolumną , leci płyn.
Witam. Mam następujący problem, ostatnio wspomaganie zaczeło mi strasznie hałasować , domyśliłem sie że nie mam płynu. Więc go dolałem (ok 200 ml) , odpaliłem silnik i zacząłem kręcic kierownicą i gazowac na postoju , hałasowało troche mniej , jednak pod samochodem pojawił sie płyn hudrauliczny przez 3 min zleciało koło 100 ml. Myślałem ze to z pompy , jednak mechanik pompe wyjął i stwierdził ze ok jest , a hałoasuje bo może troche dostała w kość jak jeżdziłem z niskim stanem płynu. Mówił ze wyciek jest gdzieś z kolumny , i że może tylko oringi poszły , a jak nie to regeneracja. I pytanko czy miał ktoś podobny problem , jak tak to ile mniej wiecej kosztuje regeneracja ? Auto to Octavia 1,6 SR 98 rok.
-
-
kolego ja osobiście nie regenerowałem a wymieniłem na przekładnię regenerowaną w Niemczech, ale koszt regeneracji jest ok 1000 zł ponieważ robią kapitalny remont przekładni, jak już będziesz miał wyjętą przekładnię to opłaca się zrobić całość bo zaraz puści coś innego. Ja kupiłem na allegro przekładnię za 995 zł bez oddawania swojej, więc czas wymiany był krótki, a starą trzymam w piwnicy jakby ta padła. W listopadzie minie 2 lata i na razie jest okL&K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luki1304I pytanko czy miał ktoś podobny problem , jak tak to ile mniej wiecej kosztuje regeneracja ?
Witam.
Tak jak napisał czesiu1929, jeżeli coś robić to raz a dobrze ,zapewne w Twojej okolicy ktoś zajmuje się przekładniami ale ważne jest aby regeneracja wykonana została profesjonalnie.
Z całą odpowiedzialnością mogę polecić Ci firmę z usług której korzystałem dwa razy: http://www.maglownice.polskareklama.pl/ solidnie zrobione a ceny do przyjęcia.
Trochę daleko od Ciebie ale kurier poradzi sobie z tym , wybierając firmę kieruj się nie tylko ceną ale również renomą a co za tm idzie przeanalizuj opinie klientów.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Mówił ze wyciek jest gdzieś z kolumny , i że może tylko oringi poszły , a jak nie to regeneracjaSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
dzieki za odpowiedzi , ale nie ukrywam że chodziło mi troche o kase... Mechanik po wyjęciu mojej przekładnie powiedział ze jest tak zardzewiała że nie opłaca sie jej naprawiac bo to nie wiadomo ile wyjdzie. Sam mi poszukał uzywaną magłownice od bory, za mniej wiecej połowe tego co bym zapłacił za regeneracje swojej. Dodatkowo dał gwarancje wieć myśle że bublu nie zamontował by. Pytanie mam czy z ta moją starą cos mogę zrobic jeszcze ??
MOże ktoś kupi za grosze do regeneracji jednak...
Komentarz
-
Komentarz